Rideskolen på Myhre Gård

På Myhre Gård har vi stor oppvarmet ridehall, utebane med lys og fine tur områder. I rideskolen varierer vi undervisningen både med undervisning inne/ute, teori og turridning. Vi har kurstilbud til alle ryttere fra 3 til 100 år! Også tilbud om tilrettelagt grupper for de med ulike behov. Vi har helgekurs gjennom året, som kan være med på å forbrede og «løfte» ryttere fra et nivå til neste. Gå inn og følg vår facebook side, hvor informasjon om aktiviteter legges ut.

En rideskole time varer i 45 minutter. Rideskole året er delt opp i halvår og helårskurs. Oppstart er i uke 36, hvert år. Til og med uke 4 etter nyttår. (Ingen ridekole i høstferien,uke 40, desember og uke 1 etter nyttår). 2. halvår starter i uke 5, og går til og med uke 21. (Ingen rideskole i uke 9 og påskeferieuken)

Pris halvårskurs 3000,- kr

Pris helårskurs 6000,- kr

(ved påmelding til helårskurs før oppstart i uke 36, får en 10% rabatt på helårskurset. Det vil si totalt pris for helårskurs 5400,- kr)

Søsken rabatt 10%.

Timene er lagt opp så de bygger videre på timeplanen før sommeren. De fleste bør fortsette på gruppen de er på. Hør evt med ridelæreren din om hvilket kurs du skal begynne på. Om man er flere på samme nivå, som ønsker å gå sammen på time, er det fint om de melder seg på samme dag/tid og skriver dette i meldingsfeltet.

Her er timeplanen fra våren 2018. Vi fortsetter med de samme plan. + onsdag. Ved spørsmål om tidene ikke passer, ta kontakt, så ser vi på alternative tilpassninger og muligheter. Evt om man ønsker spesifike dressur og sprang kurs. Må være minimum 3 ryttere for at ny time skal kunne settes opp.

Mandag kl 16:00 Litt øvet 2 * kl 17:00 Knøttekurs * kl 18:00 Litt øvet 1 kl 19:00 Øved ungdom/voksne * kl 20:00 Litt Øved 2 Ungdom/voksne

Tirsdag kl 16:00 Litt øvet 1 * kl 17:00 Nybegynner * kl 18:00 Litt øved 1 kl 19:00 Litt øved 2 * kl 20:00 Øved ungdom/voksne

Onsdag kl 18:00 Knøttekurs * kl 19:00 Nybegynner

Påmelding/bekreftelse av plass gjør du ved å fylle ut skjema til høyre. Fyll ut skjema så godt du kan. Påmeldingen må være skriftlig og bindende for den perioden du har meldt deg på. Ride kursene faktureres en gang i året. Men kan deles opp inntil 4 del innbetalinger. Dette etter avtale og samme kid nummer benyttes ved hver innbetaling. Vi tar forbehold om endringer av grupper underveis i rideskole året og timeplanen som satt over.

Bekrefter at påmeldingen er bindene.

Beskrivelse av nivåene:

Knøttekurs: 

For de aller minste. Det forventes at en voksen person kan bistå med å leie. Opplæring vil bli gitt første ridetime hvert semester. Nedre aldersgrense 3 år.

Nybegynner:

For de som aldri har ridd før eller ridd litt. Mulighet for leier i skritt og trav Det forventes at en voksen person kan bistå med å leie. Opplæring vil bli gitt første ridetime hvert semester.

Litt øved 1:

Må kunne ri lett i trav uten å holde seg fast i salen (eller støtte seg i tøylen), og trave uten leier. Kun leier i galopp.

 

Litt øved 2:

Må kunne styre hesten sin uavhengig av de andre i trav samt galoppere på de fleste hestene på storvolte. Her er det ikke leier på noen hester i noen gangarter.

Øved:

Må kunne beherske de hestene som går på øvedpartiet i galopp på storvolte, samt kunne begynne å innvirke på hesten.

Sprang/Dressurkursene:

Settes opp etter forespørsel.

Bygger videre på disse grunnkursene. Det er forskjellig nivå på disse kursene så overgang dit må avtales på forhånd med instruktør for å finne det riktige nivået. Kurser merket ”V” er forbeholdt voksne.

Tilrettelagt timer:

Settes opp etter forespørsel.

For de som ønsker et ridetilbud som kan tilpasses og tilrettelegges på grunn av ulike fysiske og psykiske utfordringer.

Alt fra å være en del av et stallmiljø og ha tid sammen med hesten ved puss, stell, ri på tur. Til undervisning i ridning, bakkearbeid og kjøring. I tilfeller er det behov for tilpasset utstyr.

Vilkår:

De som er kunder hos oss har «førsteretten» på sine plasser, men plassen må bekreftes før 1. Juni. Etter dette åpner vi for nye elever eller bytte av timer. Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.

Vi har hjelmer til utlån. Sikkerhets vest er påbudt ved sprang og feltritt.

Alle elever vil få veiledning på første rideskole time vedrørende anbefalte klær/sko til bruk i stall og under ridetimene.

Ridning og ferdsel i stallen skjer på eget ansvar.

Myhre Gård har ansvarsforsikring.

Påmelding Ridekurs